Pediculosi, un problema cíclic

Ja hi som al setembre, comencen uns dies que ens portaran molts canvis al nostre ritme de vida, (acaben les nostres vacances, els nostres fills començaran la escola aviat, …). En aquesta entrada volem tocar un tema que te molt a veure amb el començament del curs escolar i que es repeteix cada any i es la pediculosi.

Que vol dir aquest nom tant estrany?. Segur que us sona més la paraula poll o «piojo». Si, es el que esteu pensant, la pediculosi es la infestació per polls.

polls 2

Mama, em pica molt el cap!!! quan el nostre fil o filla ens diu això ja tremolem. Però a partir d’ara intentarem donar uns consells perquè els polls no siguin un problema.

La infestació es dona per contacte físic entre els nens o per fer servir els mateixos objectes (peluixos, roba, etc) i en això l’únic que podem fer es que si el nostre fill està infectat no comparteixi aquests objectes.

Un cop el polls han infectat el cap, el que fan es posar els ous (les llémenes) i per això el que hem de fer es atacar-los en els dos estats, ja que de res serveix matar els polls adults, si es queda un altra generació per sortir. Mirem d’explicar com.

Podem utilitzar productes insecticides, però tenim el handicap que els polls també es tornen resistents i també hem de valorar les substàncies a les que volem exposar el nostre fill quan encara es un nen. Com a alternativa natural als insecticides tenim l’oli essencial de l’arbre del te.aceite esencial arbol de te Mon

Aquest oli s’extreu de la Melaleuca alternifolia que es un arbre d’origen australià i que a part de la la seva aplicació pels polls te moltes altres propietats que veurem en alguna altra entrada.

Anem per feina!!!.

Quan ja tenim els polls «perfectament» instal·lats en els caps dels nostres fills. (al final parlarem de com evitar-ho, no us preocupeu).

Que hem de fer?

Abans d’utilitzar l’oli de l’arbre del te ha de fer-se la prova en una àrea petita de la pell abans d’aplicar-lo en el cuir cabellut per descartar possibles reaccions adverses

Amb el cabell moll (per poder estendre millor l’oli), posem unes gotes d’oli d’arbre del te sobre els palmells de les mans i fem massatges per tot el cabell. Posem una gorra de dutxa o bossa de plàstic i s’ha de mantenir durant mitja hora. A continuació rentar el cabell amb una barreja del xampú que fem servir normalment amb una proporció aproximada de 10 gotes per cada 100 ml. de xampú  i deixar actuar uns minuts. Finalment, aclarir bé el cabell.

Després de rentar el cabell és necessari eliminar les llémenes (els ous dels polls com hem dit abans) amb una pinta especial per a aquesta funció, anomenada llemenera o pinta de pues.peine antipiojos xampio

Aquest es el tractament de xoc i s’ha d’anar repetint fins la eliminació total,  per això hem d’anar revisant el cabell a diari.

gel-champu-arbol-del-te-monCom a manteniment per mantenir allunyats els polls, es pot utilitzar la barreja de l’oli amb el xampú habitual com a mínim un cop a la setmana o bé utilitzar un xampú que ja porti incorporat l’oli com per exemple el xampú-gel d’arbre de te de Mon.

També és molt eficaç afegir 12 gotes d’oli de l’arbre del te en ¼ litre d’aigua i posar-lo en una ampolla d’esprai i polvoritzar el cap als matins.

Per últim, recordar que totes les peces de vestir i roba de llit, que han tocat el cap s’han de rentar amb aigua calenta i eixugar-se a l’assecadora, per que no hi hagin contagis creuats.

Esperem que aquests consells us hagin servit i que tingueu un molt bon curs!!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s